Vuoksenniskan Vesalle kolmen SM-mitalin viikonloppu

13.4.2022

Vuoksenniskan Vesan painijat osallistuivat hyvällä menestyksellä lauantaina Kokkolassa järjestettyihin 15 -ja 20-vuotiaiden kreikkalais-roomalaisen painityylin SM-kilpailuihin. 15-vuotisten ikäluokassa sarjassa 44 kiloa paininut Ukko Korhonen varmisti finaalipaikan voittamalla kaksi lohkovaiheen otteluaan selätyksellä sekä ottelun päättymiseen johtavalla ylivoimaisella pistevoitolla 8-0. Finaalissa Ylä-Tikkurilan Kipinän Matias Arpiainen oli kuitenkin tällä kertaa parempi varsinkin mattopainissa vieden suomenmestaruuden Vantaalle 8-1 pistevoiton turvin. Vuoksenniskan Vesan Ukko Korhoselle hopeamitali oli ensimmäinen SM-tason mitali. Kokkolan Kipinän Eero Törmänen sijoittui pronssille sarjassa 44 kiloa.

Vuoksenniskan Vesan Otto Huuhtanen varmisti finaalipaikan niinikään 15-vuotisten ikäluokassa sarjassa 48 kiloa voittamalla ensin kaksi lohkovaiheen ottelua ylivoimaisella pistevoitolla 8-0. Finaalissa Harjun Woima Jyväskylän Taisto Riutta-ahon pystypainin hyökkäys sekä vastahyökkäys varmistivat kuitenkin suomenmestaruuden ylivoimaisella pistevoitolla 8-0 imatralaisesta ensimmäisen jakson viimeisillä sekunneilla. Vuoksenniskan Vesan Otto Huuhtaselle viime vuotinen pronssisija kirkastui nyt hopeaksi. Kokkolan Kipinän Lauri Sia sijoittui sarjassa 48 kiloa pronssille.

Junioreiden eli 20-vuotisten ikäluokassa sarjassa 87 kiloa paininut Vuoksenniskan Vesan Niko Hynninen sijoittui pronssille kahdella pistehäviöllä. Sarjan suomenmestaruuden vei Ilmajoen Kisailijoiden Aapo Viitala Laihian Lujan Elias Lyyskin sijoittuessa hopealle. Kahden ikäluokan SM-kilpailuun otti osaa 123 painijaa 42:sta eri seurasta. Kolmen SM-mitalin viikonloppu imatralaisille painijoille on viimeksi sattunut 1981 jolloin 20-vuotisten SM-kilpailusta Tainionkosken Tähden sekä Vuoksenniskan Vesan painijoilla oli tuomisinaan kaksi kultaa ja yksi pronssimitali.