Otto Huuhtanen paini Myhi-turnauksessa pronssille

21.2.2022

Vuoksenniskan Vesan Otto Huuhtanen aloitti kilpailukautensa hienosti painimalla pronssille 17-vuotisten sarjassa 50 kiloa kansainvälisessä Myhi-turnauksessa viikonloppuna Ilmajoella. Lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa nuori imatralainen pyöritti 10 pistettä Ylä-Tikkurilan Kipinän Lassi Ryhäsestä selättäen hänet lopuksi toisen jakson loppupuolella. Toisessa ottelussa Huuhtanen koki kirvelevän tappion Harjun Woiman Taisto Riutta-aholle, kun 5-6 pistetilanteessa jyväskyläläinen onnistui passaamaan Otto Huuhtasen kravattiotteen matossa lopulta selkävoiton arvoisesti toisen jakson viimeisellä minuutilla. Lohkovaiheen tappio vei vesalaisen pronssiotteluun missä Huuhtanen otti makean voiton viime vuoden sm-hopeamitalisti Harjun Woiman Ramin Yousefista ylivoimaisella pistevoitolla 9-1 hienojen pystyheittojen ansiosta. Sarjan 50-kg voitti Harjun Woiman Onni Silvennoinen saman seuran Taisto Riutta-ahon jäädessä hopealle. Vuoksenniskan Vesan Ukko Korhonen sijoittui seitsemänneksi yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla 17-vuotisten sarjassa 46 kiloa. Kansainväliseen Myhi-turnaukseen otti osaa 244 painijaa 43:sta eri seurasta