Niko Hynninen paini hopealle Glentons Mästarsmöte-kilpailussa

2.12.2019

Vuoksenniskan Vesan Niko Hynninen osallistui viikonloppuna menestyksekkäästi Ruotsin Brobyssa järjestettyyn Glentons Mästarsmote- kutsukilpailuun. 17-vuotisten sarjassa 80 kiloa paininut Hynninen onnistui voittamaan viidestä ottelustaan neljä .Ensimmäisessä ottelussa imatralainen pyöritti 8-0 ylivoimaisen pistevoiton jo ensimmäisellä minuutilla BK Bryggan Olliver Ekelundista. Toisessa ottelussa tämän vuoden suomenmestari sarjaa alempaa kohtasi BK Oren vahvan Algot Källmanin, joka on tämän vuoden Ruotsin mestaruuskisojen pronssimitalisti sarjassa 80 kg. Skånelaiselta ei pisteitä herunut ja tuloksena 0-4 pistetappio tiukan ottelun tuloksena. Kolmannessa ottelussa vesalaisen paini alkoi taas kulkea Väsby BK:n Felix Einarssonia vastaan, sillä 8-0 ylivoimainen pistevoitto päätti ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Kisojen toinen täysi aikainen ottelu neljännessä ottelussa HBK Berganin Ludvig Gustafssonia vastaan päättyi Hynnisen hyväksi pistein 5-2. Viimeinen ja viides ottelu Hallsbergs BK:n Philip Svenssonia vastaan päättyi jo ensimmäisellä jaksolla Vuoksenniskan Vesan Niko Hynnisen 8-0 ylivoimaiseen pistevoittoon. Sarjan 80 kiloa selkeäksi ykköseksi paini Algot Källman, joka ei antanut vastustajilleen ainoatakaan pistettä. Niko Hynninen sijoittui hopealle ja Ludvig Gustafsson pronssille. Kilpailuun otti osaa 330 painijaa neljästä eri maasta.

• Olen tyytyväinen, että pystyin käyttämään monipuolisesti tekniikkaa eli niskalenkin lisäksi onnistui mm.ylilyönti, taaksemenot ja rullit. Tappio Källmanille tietysti ottaa tanakasti pattiin, mutta sain hyvää kokemusta hyvin menneestä kisasta ja seuraavan kerran olen valmiimpi kommentoi 16-vuotias Hynninen matkalla lentokentälle.