Aleksi Salpakari palkittiin aloittelijoiden parhaana painijana Kuusankoskella

22.4.2018

Lauantaina järjestettiin Kuusankoskella XXVI Perinteiset Ollin painit. Vuoksenniskan Vesaa edusti tapahtumassa seitsemän poikaa. Aloittelijoiden sarjassa 32kg Elias Särki voitti Pilkanmaan Piken edustajan Kimi Karjalaisen selätyksellä johtoasemassa 0-6. Voitolla sarjan ensimmäinen sija ja kultaa. Aleksi Salpakari oli aloittelijoiden 36kg sarjan hallitsija. Ensin ylivoimainen pistevoitto Voikkaan Viestin Tuukka Tareniusta vastaan. Tämän jälkeen selätysvoitot Pilkanmaan Pilken Jenny Sihvosesta ja Popinniemen Iskun Hugo Hännisestä. Kilpailujen järjestäjä vakuuttui suorituksesta ja palkitsi Aleksin kilpailujen parhaana painijana aloittelijoiden sarjoista. 14 vuotiaiden 32kg sarjassa Ukko Korhonen saalisti kultaa. Ensimmäinen ottelu Helsingin Hakan Ilmari Simolaa vastaan oli tapahtumarikas. Simola karkasi johtoon ensimmäisellä jaksolla ja tauon jälkeen Ukko sai vietyä käsivarsiheiton loppuun asti sekä selätettyä johtoasemassa olleen vastustajansa. Toinen ottelu ei ehtinyt pitkälle kun Ukon sivaltava niskalenkki yllätti Lahden Ahkeran Timur Kulkinin, ote piti selätysvoiton arvoisesti loppuun asti. Saman ikäluokan 35kg sarjassa painittiin kahdessa lohkossa osallistujamäärän suuruuden vuoksi. Otto Huuhtanen voitti oman lohkonsa voittamalla Lappeenrannan Työväen Urheilijoiden Tuukka Pulkkisen ja Lahden Ahkeran Sakari Mäkelän. Molemmat joutuivat toteamaan että Oton selätysote pitää. Ottoa vastaan finaalissa asettui Lappeenrannan Rahim Tebojev joka pääsi yllättämään ristivyöllä sekä viemään finaalin nimiinsä. Otolle kilpailujen isoimman sarjan toinen sija. Samassa sarjassa Thomas Havia karsiutui kahdella tappiolla ja tuloksena jaettu viides sija. Niklas Salpakari ei onnistunut omassa suorituksessaan 37kg sarjassa jääden viidenneksi. Poikien 17v sarjassa 68kg Valtteri Auvinen saalisti hopeaa voitettuaan ensin Joensuun Voimailukerhon Lauri Pikkaraisen selätyksellä ja koettuaan selätystappion toisessa ottelussaan Järvenpään Voimailijoiden Nico Anderssonia vastaan. Kilpailuihin otti osaa kaksikymmentä seuraa ympäri Suomea. Vuoksenniskan Vesa ylti suorituksellaan seurojen välisessä pistevertailussa sijalle 4.