OP-painit Kotkassa 17.2

18.2.2018

Ukko Korhonen ja Niko Hynninen painivat voitokkaasti Kotkassa

Vuoksenniskan Vesan painijat osallistuivat menestyksekkäästi lauantaina Kotkassa järjestettyihin OP-paineihin voittamalla kaksi kultaa, neljä hopeaa ja yhden neljännen sijan. Ukko Korhonen voitti 13-vuotisten sarjassa 30 kiloa molemmat ottelunsa ylivoimaisella pistevoitolla 8-0, joka päättää ottelun ennen varsinaista otteluaikaa. Ensimmäisessä ottelussa taaksemeno sekä rullit eli vyörytykset toivat voiton jo ensimmäisellä jaksolla Lahden Ahkeran Timur Kulkinista. Toisessa ottelussa nopeat käsivarret tuottivat kahdeksan pisteen eron toisen jakson alussa Lappeenrannan Työväen Urheilijoiden toisen polven painijaa Vilho Näivää vastaan. Näivä sijoittui toiseksi kolmen painijan sarjassa.

Niko Hynninen voitti niin ikään molemmat vastustajansa ylivoimaisella 8-0 pistevoitolla 17-vuotisten sarjassa 67-kg. Ensimmäisessä ottelussa taaksemenot ja matosta nosto toivat voittopisteet ensimmäisen jakson alussa Joensuun Voimailu-Kerhon Lauri Pikkaraista vastaan. Toisessa ottelussa treenikaveri Valtteri Auvinen oli vielä tällä kertaa voimaton Hynnisen taaksemenon ja rullien edessä ottelun päättyessä ensimmäisellä jaksolla kahdeksan pisteen eroon. Auvinen sijoittui sarjassa toiseksi.

Hopealle sarjoissaan painivat aloittelijoiden sarjassa 35 kiloa Elias Särki, 13-vuotisten sarjassa 34-kg Thomas Havia ja Otto Huuhtanen 13 vuotisten sarjassa 35 kiloa. Samassa ikäluokassa Niklas Salpakari paini neljänneksi sarjassa 38-kg. Vuoksenniskan Vesa sijoittui seurapisteissä neljänneksi. Kilpailuihin otti osaa 74 painijaa kahdeksastatoista eri seurasta