Menestystä ja hyvää kokemusta Järvenpäästä

8.1.2018

Loppiaispainit 6.1.2018

Vuoksenniskan Vesa osallistui kilpailuihin kuuden painijan voimin. Aloittelijoiden 40kg;n  sarjassa edusti Oskari Kuusisto. Ilmoittautuneita sarjassa oli neljä, joten kokemusta karttui kolmen ottelun verran. Ensimmäinen ottelu päättyi vastustajan ylivoimaiseen pistevoittoon, kaksi seuraavaa ottelua Oskari pystyi viemään selätysvoitoilla nimiinsä. Mainittavin kohtaaminen näistä selkeästi viimeinen ottelu mistä ei puuttunut jännitystä. Oskari pystyi aloitamaan aktiivisesti siirtymällä jo 6-0 johtoon, vastustajana Heinolan Iskun Miko Matsi siirtyi onnistunein liikkein jo 2 pisteen johtoasemaan 6-8. Toisessa erässä Oskari pystyi kääntämään pisteet edukseen 10-8 ja hakemalla vielä vastustajan mattotilanteessa lopulta selätykseen. Kohtaaminen liki täysiaikaisuudellaan ja vaihtelevin kääntein sai yleisönkin mukaan tunnelmaan. Oskari oli toista kertaa ottamassa kilpailutuntumaa ja sijoituksena 2.sija.

Kadettien 30kg:n sarjaan hyväksyttiin punnituksen perusteella kaksi osallistujaa. Ukko Korhonen kohtasi Lahden Ahkeraa edustaneen Jouko Kantoluodon. Ukko pysyi alussa hyvin vastustajan tahdissa ja pystyi passaamaan tämän aktiivisia yrityksiä sekä vastaamaan omin liikkein siirtyen 2-0 johtoon. Ukko joutui ottelun aikana kolmesti vastustajan ulostyöntämäksi matolta ja näissä vastaliikkeet sekä heittojen ajoitus myöhästyi harmillisesti. Vastustaja sai myös alleviennin seurauksena kravattiotteen tiukalle rullaten ottelun edukseen lopulta ylivoimaisella pistevoitolla 10-2. Ukolle sarjassa hopeaa.

Kadettien 35 kilon sarja oli kilpailujen suurin. Yhteensä 15 poikaa sijoittui tuohon sarjaan. Otto Huuhtanen otti ylivoimaisen pistevoiton LrTu:n Topi Näivästä pistein 8-0. Toinen kohtaaminen Lahden Ahkeran Sami Kantoluodon kanssa päättyi selätystappioon. Kolmannessa ottelussa Otto pääsi taas mukaan juoneen ja selätti LrTu:n Tuukka Pulkkisen. Neljäs ottelu päättyi selätystappioon kun Ylä-Tikkurilan Kipinän Tim Tylemo sai aktiivisen alun jälkeen matossa otteen tiukalle ja passattua Oton yrityksen purkaa tuo tilanne. Otolle sarjassa 8.sija.

Samassa 35:n kilon sarjassa toisessa lohkossa kilpailuun otti osaa Thomas Havia. Ensimmäinen kohtaaminen LrTu:n Topias Laukkasta vastaan päättyi tappioon selätyksellä. Toisessa ottelussa vastaan asettui Ylä-Tikkurilan Kipinän Oskari Pursiainen, joka vei Thomasta ylivoimaisen pistevoiton edestä 1-10. Thomakselle sarjassa 13.sija.

Molemmat sarjan pojat Otto sekä Thomas saivat hyvää käytännön kokemusta kilpailemisesta osallistujamäärällisesti suuressa, lohkojaetussa sarjassa.

Kadettien 71kg sarjassa Valtteri Auvinen oli enakko-odotuksista poiketen ainoa osanottaja ja pokkasi 1.sijan. Valtteri totesi päivän jälkeen pilke silmäkulmassa ettei se ihan ilmasiksi tullut, hän otti sentään hyvät alkulämmöt.

Vuoksenniskan Vesan kannalta ylivoimaisesti näyttävimmät suoritukset nähtiin sarjassa 65kg. Niko Hynninen edusti VuVe:a tuossa 5 painijan sarjassa. Sarja oli kovatasoinen ja jokaisella painijalla näkyi voittamisen tahtoa. Hynninen kohtasi järjestävän seuran Niko Anderssonin ottaen lopulta ylivoimaisen pistevoiton. Seuraavana vastaan asettui Kotkan Painimiehien Ron Siren joka joutui Nikon selättämäksi. Kolmannessa ottelussa Keravan Urheilijoiden Emil Höst sai kokea Nikon vahvan rullauksen matossa. Niko haki mattotilanteessa päällä harkiten painopisteen ylös ja upotti kerta toisensa jälkeen polven vastustajan puolustuksen eteen rullaten nimiinsä ylivoimaisen pistevoiton.

Neljäs ja viimeinen ottelu käytiin KooVee:n Anssi Lampista vastaan. Lampinen haki aktiivisesti otteita jotka Niko kerta toisensa jälkeen onnistui kääntämään edukseen. Lampinen onnistui horjuttamaan Nikoa pariin otteesseen, mutta ei ehtinyt jatkaa onneksi tilannetta pidemmälle kun Niko oli jälleen vahvassa asennossa ja vastasi liikkeisiin.Tuossa kohtaamisessa Niko keräsi pisteitä ylivoimaisen pistevoiton edestä. Nikolle sarjan 1.sija, kultaa. Nikon suoritus sarjassa oli monipuolinen kattaus painijalta vaadittavia ominaisuuksia; kovaa kuntoa, teknistä osaamista, rohkeutta, röyhkeyttä, malttia ja kykyä ottaa pisteitä, sekä ennenkaikkea kykyä olla antamatta vastustajalleen yhtään pistettä. Lampinen on viime vuoden SM-pronssimitalisti sarjaa alempaa.

Kilpailuihin otti osaa 141 painijaa 25: stä eri seurasta.

Yhteenveto:

Aloittelijat 40kg