Niko Hynninen paini Mälarcupen 2017-kilpailun voittajaksi

6.11.2017

Tyytyväinen voittaja

Vuoksenniskan Vesan Niko Hynninen osallistui menestyksellä viikonloppuna Västeråsissa järjestettyyn kansainväliseen Mälarcupen 2017- kilpailuun voittamalla kaikki kahdeksan vastustajaa poikien sarjassa 59 kiloa. Lauantaina alkukierroksen otteluissa imatralainen pyöritti ylivoimaisen pistevoiton 12-0 norjalaisesta Ostfold Brytekrets seuran Kornelius Haraldsenistä jo ensimmäisellä jaksolla ja niin ikään norjalsinen Uraed Bryting seuran Sander Handelandista jonka Hynninen selätti toisella jaksolla 12-0 pistejohdossa. Taaksemenot, vyörytykset ja niskalenkki olivat tällä kertaa liian vaikeita puolustettavaksi vuonomaan edustajille. Ottelun päättymiseen tarvittava ylivoimainen pistevoitto saavutetaan Ruotsissa 12 pisteen erolla poikien sarjoissa, kun taas Suomessa siihen riittää 8 pisteen ero kreikkalais-roomalaisessa painissa. Lauantain kolmas otteluvoitto tuli Laihian Lujan Harri Kalervosta luovutuksella.

Sunnuntaina nuori imatralainen urakoi menestyksellä neljä ottelua voittamalla ensimmäisessä ottelussa pistein 8-5 Viipurin Voimailijoiden Kasperi Karppisen taaksemenon, vyörytyksen ja niskalenkin ansiosta. Toisessa ottelussa Kolsva IF seuran William Erikson sai kokea karjalaista karuutta mattopainin muodossa, sillä vesalainen meni taakse ja rullasi eli vyörytti ylivoimaisen pistevoiton 12-0 jo ensimmäisellä jaksolla. Sunnuntain kolmannessa ottelussa ratkaistiin pääsy finaaliin ja kisan toinen täysiaikainen ottelu päättyi Örgyte IS Brotningin Simon Johanssenia vastaan Hynnisen hyväksi pistein 12-2 jälleen taaksemenojen ja vahvan mattopainin ansiosta. Finaalissa Arboga AK:n Vilhelm Larssonille kajahti Karjalasta, sillä Vuoksenniskan Vesan Niko Hynninen otti kravattiotteen pystystä ja väänsi ruotsalaisen hartiat selälleen heti ottelun alussa ajassa 0.29 s. Sarjassa kolmanneksi sijoittui norjalaista Kolbtn IL seuraa edustava Marius Dalsbotten.  Kilpailuun otti osaa 749 painijaa seitsemästä maasta ja 120: stä  eri seurasta. Seurojen välisen pistekilpailun vei Sundsvall AIK ennen Team USA: a ja norjalaista Ostfold Brytekrets seuraa