Niko Hynninen paini kolmanneksi Branderburg Cupissa

13.4.2022

Palkintojen jakajana Olympia voittaja MM.-ja EM 1. Maik Bullmann

Vuoksenniskan Vesan Niko Hynninen palasi loukkaantumisen jälkeen kilpamolskille lauantaina Frankfurt Oderissa järjestetyssä junioreiden kansainvälisessä Branderburg Cupissa sijoittuen kolmanneksi sarjassa 82 kiloa. Ensimmäisessä ottelussa Hessicher Ringerverbandin Jan Schwab hävisi ottelun päättymiseen johtavin pistein 8-0. Toisessa ottelussa Arge Baden-Wurtemberg seuraa edustanut Lukas Brenn vei lohkovoiton edeten finaalin kukistettuaan Hynnisen tiukan taistelun jälkeen pistein 8-5. Pronssiottelussa Niko Hynninen voitti ylivoimaisella pistevoitolla 9-0 Hessicher Ringerverbandin Vincent Schererin. Sarjan 82 kg voitti Jan Schwab Puolan Piotr Chelekin sijoittuessa toiseksi. Niko Hynninen oli ainut joka seisoi täyden ajan sarjan voittajaa Schwabia vastaan.

Kreikkalais-roomalaisen painin junioreiden maajoukkueesta mitaleille ylsivät myös Vaasan Voima-Veikkojen Oliver Pada sarjassa 60 kiloa sekä Ilmajoen Kisailijoiden  Aapo Viitala sarjassa 87 molempien painiessa hopealle. Maajoukkue jää kilpailun jälkeen Saksaan viiden päivän kansainväliselle leirille. Branderburg Cupiin osallistui 108 painijaa kahdeksasta eri maasta.

• Pysty- ja mattotekniikka toimivat kisoissa, mutta painikunto on vielä hakusessa. Leirillä on luvassa kosolti painiminuutteja mikä osaltaan parantaa em.puutetta, kommentoi Hynninen kisan jälkeen tilannettaan.