Vapaapainin pm-kilpailut 6.11.2017 Simpele

12.11.2017

Vuoksenniskan Vesan pojista mukana painimassa olivat Ukko Korhonen, Otto Huuhtanen, Niklas Salpakari, Thomas Havia sekä ensi kertaa kisatuntumaa ottanut Oskari Kuusisto.

Ukkoa vastaan 29 kg kilpasarjassa asettui järjestävän seuran SimVe:n Aleksi Manninen. Aleksi haki kotimolskilla rohkein aloittein otteita ja ratkaisua, mutta Ukko onnistui kääntämään kohtaamisessa vastustajan hyökkäykset edukseen voittaen ottelun ylivoimaisella pistevoitolla 10-0. Kilpasarjassa 33 kiloa saivat seurakaverit Otto ja Thomas ottaa mittaa toisistaan. Ottelu alkoi tasaväkisenä ja molemmilla oli hyviä tilaisuuksia ottaa irtopisteet pois. Thomas oli tauolle mentäessä hienoisessa pistejohdossa. Toisessa erässä aavistuksen ulottuvampi Thomas onnistui sulkemaan Oton taaksemeno yrityksiä mattotilanteissa ja kääntämään taiston edukseen ylivoimaisella pistevoitolla 12-2. Niklas kohtasi 35kg kilpasarjassa LrTU:n Topias ja Veikka Laukkasen. Niklas joutui toteamaan molempien paremmuuden ja kohtaamiset päätyivät LrTU:n poikien ylivoimaisilla pistevoitoilla 10-0. Veikka otti sarjan kultaa voitettuaan hopealle jääneen Topiaksen.

Reissun odotetuin hetki oli nähdä aloittelijoiden 37 kilon sarjan  Oskari Kuusiston otteet kisamolskilla. Oskari paini kokemukseen nähden erittäin varmasti ja harkiten. Vastassa oli niin ikään järjestävän seuran Leevi ja Paavo Tikkanen. Oskari voitti molemmat ylivoimaisella pistevoitolla 10-0. Tikkasen veljeksistä Leevi otti hopeaa voitettuaan isoveljensä Paavon pisteillä tiukan taiston jälkeen.