Vuoksenniskan Vesan painijat aloittivat kautensa Kuusankoskella

1.10.2017

Vuoksenniskan Vesan painijat aloittivat kautensa Kuusankoskella

Vuoksenniskan Vesan nuoret painijat menestyivät lauantaina Kuusankoskella järjestetyissä vapaapainin ikäkausipaineissa tuoden mukanaan yhden kullan, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Poikien 11-vuotisten sarjassa 29 kiloa Vesan Ukko Korhonen voitti ainoassa ottelussaan Lahden Ahkeran Timur Kulkinin selätyksellä jo ensimmäisen jalkoihin hyökkäyksen lopputuloksena ensimmäisellä minuutilla varmistaen näin sarjavoittonsa. Saman ikäluokan sarjassa 35 kiloa Vuoksenniskan Vesan Niklas Salpakari taisi vapaapainia hopeamitalin arvoisesti voittamalla selätyksellä Lahden Ahkeran Sakari Mäkelän ensimmäisellä jaksolla sekä seurakaverin Otto Huuhtasen värikkäiden tilanteiden jälkeen toisen jakson lopussa pisteiden ollessa 12-12. Sarjan paras oli Lahden Ahkeran Sami Kantoluoto, joka voitti selkeästi kaikki vastustajansa  VuVe:n Otto Huuhtanen sijoittuessa pronssille. Elämänsä toisissa painikilpailussa ollut Vesan Thomas Havia kisasi ennakkoluulottomasti niin ikään 11-vuotisten sarjassa 33 kiloa voittamalla Heinolan Iskun Niilo Nurmisen selätyksellä ensimmäisen jaksolla. Ylä Tikkurilan Kipinän Matias Arpiainen oli kuitenkin Havialle vielä tällä kertaa parempi selättämällä imatralaisen tiukan kamppailun päätteeksi toisen jakson lopussa varmistaen näin sarjavoiton Vantaalle. Thomas Havia sijoittui toiseksi Nurmisen viedessä pronssia Heinolaan. Kilpailuihin otti osaa reilut kuusikymmentä painijaa yhdestätoista eri seurasta.